website design templates


Tolnai Nóra

sportpszichológus, tanácsadó szakpszichológus jelölt

Mobirise

Kedves Érdeklődő!

Ha úgy érzi, élete jelen szakaszában professzionális segítségre, támogatásra van szüksége, nehézséget él át, és egyedül nem megy, bizalommal fordulhat hozzám. A tanácsadási folyamat egy bizalmas együttműködést takar, ahol biztonsággal és ítélkezés nélkül adhat teret az Önt foglalkoztató nehézségeknek, amelyek kiteljesedése útjában állnak. Hiszem, hogy mindenkiben ott van a változtatás lehetősége és képessége, amely a megfelelő támogatással, megértéssel, fókuszálással, új szempontok beemelésével elérhetővé is válik.

Az egészséges és szerető kapcsolatok boldogságunk alapkövei. Családi, párkapcsolati, munkahelyi problémák esetén komoly stresszt és aggodalmat élhetünk át, és sokszor megfelelő segítség nélkül hosszú időre a fájdalomban ragadhatunk. A tanácsadási munka során abban segítem, hogy képes legyen felismerni, mik azok a tényezők, amelyek a szenvedésnyomást okozzák, és érzelmi átdolgozással egy teljesebb élet felé haladhat. Új szempontokkal, elfogadással, ítélkezéstől mentesen támogatom, hogy változtatni tudjon, és belső erőforrásaira építve megtalálja saját útját és válaszait. A bizalom és intimitás kialakítása önmagunkban kezdődik. Ha fél, vagy nehezen bízik meg másokban, és szeretne ezen változtatni, akkor már nagy lépést tett saját boldogsága felé. Fontos, hogy megtalálja azt a pszichológust, akivel kapcsolódni tud, és biztonságot adó keretek között haladhat előre. Szorongásoldásra, stresszkezelésre az autogén tréninget is ajánlom, amely egy hatékony önszabályozó módszer.

A sportolókkal való munkám nagy gondossággal végzett tanácsadási folyamat, valamint felkészítő munka a célok és versenyek által meghatározott periódusok figyelembevételével. Támogatom a sportolókat magabiztossá válásukban, belső erőforrásaik megtalálásában, a céljaik elérésében, a fókuszált teljesítésben, hogy sportáguk kiválóságai lehessenek.


Olyan kérdések esetén érdemes sportpszichológus segítségét kérni, mint:
- Hogyan álljon fel sérülés, kudarc vagy kiégés után?
- Hogyan küzdje le a szorongást, a falakat?
- Ha úgy érzi, alulteljesít és többre lenne képes, de versenyen nem jön ki az a bizonyos plusz, akkor mivel tud úrrá lenni az akadályokon?

A negatív gondolatok pozitívvá formálása, az érzelmek szabályozása elengedhetetlen a csúcsteljesítményhez. Mentál tréninggel, az optimális teljesítési zóna megtalálásával, a szorongás oldásával, a koncentrációs képesség fejlesztésével segítek célja elérésében.

A folyamatos elvárások közepette sokszor nehéz tudatosítani magunkban, hogy mik azok a gátló tényezők, amik visszahúznak. A leggyakoribbak között a magabiztosság és az önmagába vetett hit alacsony szintjét, az irreális elvárásokat, a túlterheltséget, a kudarctól való félelmet és a perfekcionizmust említeném, amelyek túlzott szorongáshoz vezetnek. Egykori versenysportolóként magam is tapasztaltam, hogy mekkora a nyomás, ám a megfelelő szakmai támogatással legyőzhetőek az akadályok, és a sikerek is eljönnek. 

Amiben segítek:
a negatív gondolatok kontrollja, 
mentális technikák az egyéni célok eléréséért, 
a szorongás feloldása, 
optimális teljesítési zóna megtalálása, 
magabiztosság, belső erőforrásokra támaszkodás, 
belső kontroll kiépítése a hatékony megküzdésért, 
autonómia kimunkálása, 
koncentráció és fókusz, 
mentál tréning a csúcsforma időzítéséért és eléréséért, 
talpra állni a sérülésekből, kudarcokból, 
motiváció kialakítása és fejlesztése, 

Versenysportoló gyerekek, serdülők felkészülésében is segítséget nyújtok, illetve szülők és edzők részére is vállalok konzultációkat. Ezeken többek között a szülői és edzői szerepek erősítéséért, a tanulás és sport hatékony összeegyeztetéséért, a sportoló gyerekek belső világának mélyebb megértéséért dolgozunk együtt. Edzőként választ kaphat arra is, hogyan adjon visszajelzést, miként kommunikáljon, hogyan motiválja tanítványait és kezelje a felmerülő konfliktusokat.

Sport szakpszichológusként 2014 óta dolgozom, autogén tréninget 2012 óta vezetek. Életmódváltással, egészségfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseiben néhány alkalmas konzultációt is vállalok.

Forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi, segíthetek Önnek!

Végzettségeim:  

2018 – ELTE, tanácsadó szakpszichológus
2013 – 2015 SOTE, sport szakpszichológus  
2012 – 2015 ELTE Pszichológia PhD, Személyiség- és Egészségpszichológiai Program  
Kutatási terület: Testi tudatosság fejlesztése, testi-lelki jóllét 
2011 – 2015 Módszerspecifikus képzések 
Autogén tréning (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület) 
KIP 
Dohányzásról leszokást támogató program (EMAKO)  
2006 – 2012 ELTE Pszichológia, Klinikai és egészségpszichológia szakirány  
2007 – 2012 Sportszakmai tanulmányok 

Tagságok:
Versenyzői múlt
11 év szertorna – OB I. hely csapatban 
4 év sportaerobik – EB I. hely, VB III. hely csapatban

Elérhetőségeim

Mobirise
Cím

1126 Budapest, Kiss János Altábornagy utca 19.